Kenneth Falck's Blog

Windows XP ja WPA2 - ei näin

Posted on 2007-01-17 by Kenneth Falck

Tulipa todettua se käytännössä: Windows XP SP2 kaikkine päivityksineenkään ei todellakaan tue WPA2-salausta WLAN-verkoissa. Oli vaikea uskoa, koska kaikki mahdolliset muut välineet Nokian kännyköitä ja Macceja myöten sitä tukevat. Mutta kun päätin vihdoinkin konfiguroida kaikki tukiasemat käyttämään turvallista WPA2/AES-salausta, niin tämä tuli eteen.

Tuki on tietysti mahdollista lisätä asentamalla KB893357. Mutta mikä ihmeen syy voi olla jättää se pois automaattisista päivityksistä ja service packeista? Nyt maailma on sitten täynnä Windowseja, jotka eivät pysty liittymään WPA2-suojattuihin WLAN-verkkoihin, jos sellaista vaikka vierailijoille haluaisi tarjota. Onkohan Microsoftilla joku erityinen epäyhteensopivuusosasto, joka virittää tällaisia ansoja kyseisen yhtiön tuotteisiin...