Kenneth Falck's Blog

Mistä kansanedustajaehdokas vaaleihin?

Posted on 2007-01-15 by Kenneth Falck

Henrik Ingon Avoin Elämä -blogista löytyy mielenkiintoinen katsaus eduskuntavaalien ehdokkaiden ja puolueiden suhtautumisesta tietoyhteiskunta-asioihin. Kirjoitus ei ole mitenkään erityisen neutraali ;-) mutta kannattaa lukaista läpi, kun miettii omaa ehdokastaan.

Ainakin selkeitä No No -nimiä löytyy, kuten tietysti koko tekijänoikeusskandaalin junaillut Tanja {Saarela,Karpela,Vienonen} sekä Internetin sensuroinnissa kunnostautuneet Kari Rajamäki, Leena Luhtanen ja Susanna Huovinen.

Hyvien puolella taas ovat ainakin Tapani Tarvainen ja Jyrki J. J. Kasvi, joilla on selkeä käsitys tietoyhteiskunnan perusasioista ja kehittämisestä. Vaalipiirit ovat vaan monille väärät. Mikä nostaa taas kerran esille kysymyksen siitä, onko maantieteellisessä vaalipiirijaossa edes mitään järkeä nykyään?

Yleisesti ottaen Vihreät tuntuvat olevan aika valveutuneita niin tietoyhteiskuntaan kuin muuhunkin yhteiskuntaan liittyvissä asioissa. Monesti kuulee, että oikeistopuolueet ajaisivat paremmin hyvätuloisten asiaa, mutta olen yhä eri mieltä. Minusta Suomi pysyy kaikille turvallisena ja mukavana paikkana asua, kun minimoidaan kaikki tarpeet ryöstelyyn ja varasteluun ja muuhun rikollisuuteen, eli vältetään yhteiskuntaluokkien ääripäistymistä. Itse maksan oikeastaan ihan mielelläni veroja siitä hyvästä.