Kenneth Falck's Blog

Deksibuprofeenin teho huijausta?

Posted on 2007-01-08 by Kenneth Falck

Osuipa silmiin tällainen artikkeli, jonka mukaan deksibuprofeenin teho nopeana särkylääkkeenä onkin huuhaata. En ole oikein asiantuntija kemiassa tai lääketieteessä, mutta kirjoittajan mukaan deksibuprofeeni ei toimikaan elimistössä suoraan kipua lievittävänä aineena, vaan muuttuu välillä kahdeksi eri enantiomeeriksi. (En oikein saa selvää, mitä nämä kaksi enantiomeeriä sitten ovat, juttu ei vaikuta kovin tieteelliseltä.)

Mahtaakohan jossain löytyä lisäinfoa maallikoille tästä aiheesta? Olen tähän asti ostanut aina Dexittiä, kun olen uskonut deksibuprofeenin (joka on ibuprofeenin enantiomeereistä se vaikuttava osa) toimivan elimistössä suoraan tehokkaammin. En ole koskaan ennen nähnyt missään väitettä, ettei asia olisikaan näin.