Kenneth Falck's Blog

Nokia Carbide.C++ Vistassa

Posted on 2006-12-14 by Kenneth Falck

Tulin asentaneeksi Nokian Symbian-kehitystyökalun Carbide.C++ Expressin Vistaan. Asennuksessa tuli eteen sellainen jippo, että tarvittava tiedosto swt-win32-3139.dll ei asentunut paikoilleen, johtuen luultavasti Vistan tietoturvaominaisuuksista. Vastaavaa on tuntunut sattuvan muidenkin ohjelmien asennuksessa.

Ohitin tilanteen löytämäni Eclipse-vinkin perusteella. Purin siis org.eclipse.swt.win32.win32.x86_3.1.2.jar-tiedostosta kyseisen DLL:n, laitoin sen plugins-hakemistoon, ja lisäsin Control Panel | System | Advanced system settingsin alta Environmentiin Pathiin perään C:\Program Files\Nokia\Carbide.c++ Express v1.1\plugins.

Nyt toimii yksinkertaisen Series 60 3rd Edition FP1 -softan kääntäminen ja ajaminen emulaattorissa, mutta CSL Arm Toolchain on vielä buginen. Symbian-koodia kääntäessä tulee virheilmoitus arm-none-symbianelf-g++.exe ... (null) tried to spawn cc1plus but failed: The system cannot find the file specified. Eli jostain syystä ei löydä cc1plus.exeä. Lienee joku vastaava Vistan tietoturvaongelma asennuksessa.