Kenneth Falck's Blog

WMV-tiedostojen yhdistäminen

Posted on 2006-11-29 by Kenneth Falck

blogimg/blog_173.jpg

Windows Media Video -tiedostojen yhdistäminen ei onnistu mitenkään Microsoftin perustyökaluilla, ja koska formaatti on täysin suljettu, sille on huonosti tukea open source -puolella. Maailmalta löytyy kyllä paljon GUI-työkaluja yhdistämiseen, mutta ne ovat kehnoa sharewarea eivätkä toimi komentoriviltä.

Muutaman tunnin Googlaamisella löysin kuitenkin parhaimman ratkaisun. Windows Media Format 11 SDK sisältää esimerkkiohjelman nimeltä wmvappend.exe, jolla yhdistäminen onnistuu. Se osaa yhdistää vain kaksi .wmv-tiedostoa kerrallaan, mutta useita kertoja ajamalla voi tietysti yhdistellä useampiakin.

Wmvappendista on kyllä olemassa lähdekoodikin, jonka voisi muuttaa tukemaan N kpl lähdetiedostoja, mutta se on niin hirveällä tavalla koodattu, että oma kärsivällisyyteni loppui kesken. Pelkästään jo epästandardit sisennykset ja välilyönnit funktioparametreissä aiheuttivat pahoinvointia, ja niiden lisäksi koko ohjelman rakenne on hyvin epälooginen ja vaikeasti muutettava. Taas aavistuksen verran vähemmän ihmeellistä, miksi Windows on niin buginen ja turva-aukkoinen viritys.