Kenneth Falck's Blog

Lomitus pois Premiere-videoista

Posted on 2006-10-26 by Kenneth Falck

Editoin tässä hiljattain Premiere Pro 2.0:lla muutamaa kotivideota, jotka oli kuvattu 1080i HD-resoluutiolla käyttäen Sonyn HCR-HC3E -videokameraa. Ongelmani oli, että Windows Mediaksi enkoodatut videot näyttivät aina karmeilta. Varsinkin pienemmäksi skaalattuna kuvaan tuli ikäviä lomituksesta johtuvia vaakaraitoja.

Jonkin aikaa Googlailtuani sain selville, että Premiere ei oletuksena poista interlacea videosta lainkaan. Adobe Media Encoder -ikkunassa on erikseen vasemmassa yläkulmassa pieni "Deinterlace"-nappi, jota pitää älytä painaa videota tallentaessa. Se on harmillisesti täysin erillään kaikista muista audio- ja videoparametreistä, mutta onneksi sen voi tallentaa osaksi profiilia.

Premieressä on toinenkin paikka, josta lomituksen voi poistaa. Jokaisessa videoklipissä on erikseen "Always deinterlace" -valinta, jonka voi asettaa klipin kontekstivalikosta hiiren oikealla napilla. Se kuitenkin koskee vain yhtä klippiä kerrallaan, ja kun niitä on projektissa satoja, ei niitä kannata lähteä säätämään.

Kun deinterlace on päällä, Premiere poistaa lomituksen ja lopputulos pyörii Windows Media Playerissa kauniisti hitaammillakin koneilla.