Kenneth Falck's Blog

TV-maksuun uskotaan yhä

Posted on 2006-10-01 by Kenneth Falck

Hesari näyttää tehneen kyselyn kansanedustajille siitä, pitäisikö tv-maksu korvata verorahoituksella. Olen itsekin ollut ennen sitä mieltä, että suora verorahoista osoitettava budjetti olisi parempi kuin kömpelö erillinen maksu.

Oma mielipiteeni muuttui siinä vaiheessa, kun tajusin miten tiukkaan verorahoitus sitoisi YLEn toiminnan päivänpolitiikkaan. Miten se mahtaisi muuttaa toimittajien suhtautumista kansanedustajiin, ministereihin ja virkamiehiin, kun oma leipä olisikin heidän päätöstensä varassa? Budjetithan ovat vielä vuosittaisia, joten kovin pitkää työrauhaa niiden pohtimiselta ei heltiäisi.

TV-maksu on siis kyllä hankala ja närää aiheuttava järjestelmä, mutta budjettirahoitus voisi olla käytännössä paljon pahempi asia. Toinen kysymys on sitten se, onko YLEn toiminnan laajuus kenties täysin ylimitoitettu nykyisten viiden TV-kanavan ja viiden radiokanavan tarjonnalla, joita pyörittää yli 3500 työntekijää.