Kenneth Falck's Blog

Firmware-päivitys => Nokia E70 huoltoon

Posted on 2006-09-13 by Kenneth Falck

Olin sitten yksi niiden onnekkaiden joukossa, jotka kuvittelivat Nokian osaavan tehdä firmware-päivityksen luotettavaksi, kuten esimerkiksi emolevyjen BIOSien suhteen on tehty vasta joitakin kymmeniä vuosia... Olikohan tuota päivitystä ylipäätään edes testattu Nokialla ennen julkaisua, kun onnistuneita E70:n päivittäjiä ei taida olla lainkaan?

Kun vein laitteen huoltoon Päämiehelle, minut ohjattiin Nokian Flag Ship Storeen Aleksanterinkadulle. Sielläkään korjaaminen ei kuitenkaan onnistunut odottaessa, vaan laite piti jättää max 5 päiväksi huoltoon. Huoltomies oli yllättänyt ongelmasta, sillä heillä kukaan ei ollut kuullutkaan, etä firmwareja olisi ladattavana netissä. Kuitenkin Nokia Software Updateen pääsee suomalaisen support-sivun kautta ("Puhelimen ohjelmistot -linkki" ja sen jälkeen "Phone Software Update" englanninkieliseltä sivustolta).

PS. Tein päivityksen täysin ohjeiden mukaan, eli liitin puhelimen USB:llä PC:hen ja se oli myös laturissa päivityksen aikana. Puolivälissä päivitystä Nokia Software Update -sovellus vain totesi, että yhteys puhelimeen on katkennut, käynnistä se uudelleen. Ja puhelimen ruudulla näkyi surullisen kuuluisa "test mode" -näkymä. Uudelleenkäynnistyksen jälkeen luuri alkoi vain vilkutella Nokian sinistä logoa valkoisella taustalla eikä enää käynnistynyt.