Kenneth Falck's Blog

Terveisiä Berliinistä

Posted on 2006-09-05 by Kenneth Falck

blogimg/blog_157.jpg

Harvoin olen käynyt hotellissa, jonka vakiovarustukseen kuuluu kumiankka. Best Western Hotel President FTW! Toinen bonus on LCD-televisio. Omalta osalta sekin ensimmäinen hotellissa näkemäni.

IFA-messuilla LCD-, plasma-, ja projisionäyttöjä oli sitten vähän enemmänkin. Yhdistävä tekijä kaikille oli 1920x1080-resoluutio, joka on brändätty nimelle Full HD. Kukaan ei enää kehtaa 1366x768-ressukoita messuilla näyttää. Ensi vuosi on ehdottomasti 1080i:n aikaa. Tai no, 1080p:n, jos kaikki tämä HD-DVD- ja Blu-ray-hype toteutuu. Televisioissa tosin puhutaan vain Full HD:stä, mutta ei juurikaan mainosteta, pystyykö HDMI-liitäntä ottamaan vastaan 1080p-signaalin vai ainoastaan 1080i:n (joka selviää puolella tiedonsiirtokapasiteetilla).

Toshibahan mainostaa IFAssa kovaan ääneen, että heiltä tulee ensimmäinen 600 EUR HD-DVD-soitin Euroopan markkinoille myyntiin 15.11.2006. Eli kaksi päivää ennen kuin Blu-ray-soittimen sisältävä PlayStation 3 tulee kauppoihin. Kaltaiseni Early-adopter jää vain ihmettelemään, että pitääkö ne sitten ostaa molemmat, kun puolet elokuvastudioista suoltaa ulos HD-DVD-levyjä ja puolet Blu-rayta.