Kenneth Falck's Blog

Kari Rajamäki: Internetille ennakkosensuuri

Posted on 2006-08-30 by Kenneth Falck

Sisäasiainministeri Kari Rajamäki on heittänyt todella huolimattoman lausunnon Internetin ennakkosensuurista avatessaan kansalaisten tiedonsaantia koskevan seminaarin eilen Helsingissä.

"EU-mailla on jo melko paljon tietoa siitä, miten Internetiä käytetään rikollisiin tarkoituksiin. Nyt ollaan vaiheessa, jossa pitää selvittää, voidaanko Internetin käyttöä selvästi rikollisiin tarkoituksiin jotenkin ennalta estää. Sananvapautta ei saa rajoittaa, mutta sen piiriin ei voine lukea murhakehotuksia tai tuhoon yllyttämistä", Rajamäki sanoi.

Demokraattisissa maissa käytäntö on, että tiedotusvälineitä ei sensuroida viranomaisten toimesta etukäteen, vaan mahdolliset lain rikkomiset puidaan tuomioistuimessa rikoksen tapahduttua. Ilmeisesti Kari Rajamäki on tästä demokratian peruspilarista eri mieltä. Toivottavasti kyseessä on vain lipsahdus eikä todellinen harkittu mielipide.