Kenneth Falck's Blog

Logitech G15 Gaming Keyboard -ensituntumaa

Posted on 2006-08-24 by Kenneth Falck

blogimg/blog_155.jpg

Keltainen Kuriiri toimitti juuri upouuden Logitech G15 Gaming Keyboardini, jolla tätäkin blogientryä kirjoittelen. Laite on todella näyttävän näköinen levennetyn funktionäppäinosan ja taustavalaistun LCD-näyttönsä ansiosta. Perustuntuma näppäilyyn on tyydyttävä. Pehmeäntuntuiset näppäimet antavat sopivasti pientä ääntä feedbackina pohjaan menosta, mutta eivät kuitenkaan kolise ylikorostetusti.

Perusnäppäinosa on G15:ssä standardimuotoinen, eli Insertit ja Deletet ovat siellä missä pitääkin ja numeronäppäimistö on vakiotavaraa. Vasempaan laitaan sijoitettu 18 näppäimen lisäosio aiheuttaa kuitenkin pientä orientoitumisen tarvetta, sillä ainakin itse olen tottunut usein pitämään vasenta kättä näppäimistön laidalla ja suunnistamaan siitä. Nyt G1-G18-näppäimet tulevat vastaan siellä, minne yleensä laskisin pikkusormen pöydälle lepäämään.

G15:n kiinnostavin ominaisuus on tietysti ohjelmoitava LCD-näyttö. Se on täysin graafinen, ja esimerkiksi oletuksena tuleva Clock-sovellus voidaan kustomoida moneksikin erinäköiseksi viisarikelloksi. Muita oletussovelluksia ovat CPU:ta ja muistia mittaava Performance Monitor, sähköpostista hälyttävä POP3-asiakas sekä iTunesin ja Windows Media Playerin sekä muiden soitto-ohjelmien biisitietoja näyttävä Media Display.

Parasta on, että LCD-näyttöön voi tehdä myös omia pikkusovelluksia. Näppäimistön ajurien mukana tulee SDK:n sisältävä zippi, josta löytyy C++-kirjastot. Visual Studiolla pääsee kehittämään ja kääntämään omia EXEjä, jotka voivat pyöriä itsenäisesti ja näyttää asioita ruudulla, tai liittyä osaksi Logitechin LCD-hallintajärjestelmää, joka taas mahdollistaa useiden sovellusten käytön rinnakkain. Tästä varmaan lisää asiaa, kun ehdin kokeilla SDK:ta hieman enemmän...