Kenneth Falck's Blog

GPS ja Nokian S60-epäyhteensopivuusfarssi

Posted on 2006-06-22 by Kenneth Falck

blogimg/blog_122.jpg

On tämä vaan niin toivotonta. Hankin Insmat InsSiRF III Bluetooth GPS -moduulin, jolla ajattelin kokeilla uuden Nokia E70 -puhelimeni paikannusominaisuuksia. Paikannus toimiikin oikein hyvin ja E70 osaa ihan out-of-the-box tehdä sillä joitakin perusasioita, kuten tallentaa kohteiden sijainteja ja neuvoa myöhemmin tien niihin.

Ajattelin sitten, että olisi kiintoisaa kokeilla oikeaakin karttasovellusta, kuten TomTom Mobile 5. Mutta kuinka ollakaan, TomTom tukee vain Series 60 2nd Editionia (N70/N90 jne) ja muita vanhempia puhelimia. Tukea E70:lle ja muille uusille puhelinmalleille saa odottaa syksyyn asti.

Voisiko TomTomia sitten käyttää jollain vanhemmalla puhelimella, kuten pöydälläni lojuvalla Nokia 3650:lla? No eipä tietenkään - se on kyllä Series 60 mutta liian vanha. Nokia on siis aivan vakavissaan ja tietoisesti luonut tilanteen, jossa kolmansien osapuolten sovellukset eivät toimi hieman vanhemmissa mutta eivät myöskään kaikkein uusimmissa puhelimissa! Eikä kyse ole mistään sovellusten takkuilusta - ne eivät todellakaan toimi lainkaan, koska puhelinten valmistaja muuttaa rajapintoja vähän väliä. Ei voi kuin epäuskoisesti naurahdella.

Kehun kuitenkin Insmatin GPS-moduulia vielä sen verran, että siinä on loistava idea käyttää samaa akkulaturiliitäntää kuin Nokian puhelimissa. Tai no, Nokiallakin on taas nykyään kaksi eri liitäntää, mutta tämä on niistä se isompi. Ei tarvitse roudata mukana erillisiä latureita eri laitteille. Huono puoli Insmatissa on taas se, että automaattinen virrankatkaisu saattaa sen tilaan, josta Bluetoothin yli ei voi enää herättää. Moduuli täytyy siis kaivaa repusta ja painaa virtanappulaa aina, kun haluaa paikantaa itsensä.

Odottelenkin, että GSM/UMTS-verkkopaikannus toimisi suoraan kännykästä, mutta jokin siinäkin taas maksaa.