Kenneth Falck's Blog

Flashblockilla Firefoxin CPU kuriin

Posted on 2006-06-19 by Kenneth Falck

blogimg/blog_119.png

Minua on häirinnyt jonkin aikaa Firefoxin taipumus kuluttaa 1-3% CPU:ta taustalla idlenäkin ollessaan. Vaikuttaa siltä, että kyse on itse asiassa Flash-pluginin ongelmasta. Nykyään melkein jokaisella saitilla on Flash-mainoksia, vaikkei niitä edes oikein noteeraa. Ne sitten hyörivät ja pyörivät selaimen tabeissa jatkuvasti.

Asiaan löytyy kuitenkin korjaus. Flashblock on Firefox-laajennus, joka tekee Flash-komponenttien lataamisesta valinnaista. Se ei siis kylmästi estä Flashia toimimasta, vaan muuttaa jokaisen Flash-sovelluksen "play-nappulaksi", jota painamalla kyseinen sovellus käynnistyy. Näin voi itse valita, mitä sovelluksia haluaa käyttää ja mitkä ohittaa.

Parempi olisi tietysti, että Adobe korjaisi Flash-plugininsa. Mutta toisaalta eipähän tarvitse enää katsella sitä turhaa vilinääkään ruudulla.