Kenneth Falck's Blog

Ubuntusta Dapper lähes ongelmitta

Posted on 2006-06-06 by Kenneth Falck

blogimg/blog_113.jpg

Ehdin jo kehua kavereille, miten ongelmatonta Ubuntun päivittäminen keskimäärin on. Mutta 5.10 => 6.06 päivityksessä tuli kuitenkin muutama jekku vastaan. Ubuntun Wikistä löytyy muuten ohje päivityksen tekemiseen, joka on syytä lukea läpi ennen dist-upgraden ajamista sokkona.

Ongelmia oli kaksi: EVMS (Enterprise Volume Management System) sekoitti RAID-levyt ja NVIDIAn uusin näytönohjainajuri ei enää toiminut Dapperissa jonkun glx/GLcore-ongelman vuoksi. EVMS-ongelma ratkesi komennolla "apt-get remove evms" ja käyttämällä ihan vaan perinteisiä /dev/md0 ja /dev/md1 laitteita sekä /etc/fstabia mounttaamiseen. RAID1-peilit tuntuisivat olevan ehjiä ja tiedot tallella.

Näytönohjainongelma puolestaan rupesi toimimaan poistamalla NVIDIAn oma ajuri kokonaan ja käyttämällä Ubuntun paketoimaa nvidia-glx-pakettia oheiskilkkeineen. Siihenkin löytyy erilaisia ohjeita.

Nyt jännätään miten stabiili MythTV 0.19 on uuden Dapperin päällä. Ubuntun oma paketti on muuten edelleen 0.18.1-versiossa.