Kenneth Falck's Blog

Google Maps API

Posted on 2006-05-09 by Kenneth Falck

blogimg/blog_104.png

Tuli vihdoinkin kokeiltua Google Maps APIa, jolla voi upottaa omille sivuilleen kartta- ja satelliittikuvia. Etusivultani löytyykin nyt pienet kuvat kodin ja työpaikan yläpuolelta otettuna.

Google Maps API on siitä vänkä, että sillä linkitetyt kuvat eivät ole pelkkiä stillejä, vaan niitä voi klikata ja vieritellä kuten oikeaakin karttapalvelua. Käyttöönotto on helppoa, sillä koodi ladataan JavaScriptinä Googlen palvelimelta. Omalle sivulle täytyy lisätä vain hieman alustusta sekä halutun kokoinen div-elementti, johon karttapalvelu latautuu body onload-eventin yhteydessä.

Harmi sinänsä, että ainakaan Suomen satelliittikuvat eivät ole kovin ajantasaisia. Kotitalossani on ollut julkisivuremontti meneillään jo useamman kuukauden, ja valkoinen huputus pitäisi näkyä kuvassa aika selvästi. Mutta ilmainenhan tämä on.