Kenneth Falck's Blog

Blogi spämmin uhrina

Posted on 2006-04-09 by Kenneth Falck

blogimg/blog_101.jpg

Huomasin vasta nyt, että tämäkin blogi on päässyt jonkun spämmääjän uhriksi. Katsokaa esim. entryjä Kasvi ja Hautala: Kielto vahingollisille suojauksille ja Best of the web.

Mielenkiintoista, sillä tämä blogi ei pohjaudu mihinkään valmiiseen PHP-skriptiin. Kommenttien lähettäminen täytyy siis tehdä joko käsin tai erittäin kehittyneellä tekoälyllä. Tai kenties jossain on joku iso keskitetty spämmibotti, johon tällaiset yksityisetkin blogimoottorit lisätään...

Postaamisen estäminen ja noiden mainosten poistaminen on niin helppoa, että en viitsi tehdä sitä vielä, vaan katselen vähän aikaa kauanko ne jaksavat. Sitten voisi kokeilla vaihtaa jonkun form-inputin nimeä ja katsoa, tuleeko spämmit vielä läpi.