Kenneth Falck's Blog

Taas epäreiluja domaineja

Posted on 2006-04-08 by Kenneth Falck

blogimg/blog_100.jpg

Taas kerran joku "Falck A/S" on saanut etuoikeuden rekisteröidä falck.eu puoli vuotta ennen minua. Kysyn vaan, mikä etuoikeus heillä siihen on? Monen muunkin firman ja henkilön nimi on Falck. Reiluinta olisi, että ensimmäinen hakija saisi domainin. Yksityishenkilöillä kun ei vaan ollut mahdollisuutta hakea ennen 7.4.2006.

Jos haluaa lähteä yhteiskunta-analyysiin, niin tämä on tietysti vain pieni esimerkki siitä, miten yrityksille sallitaan jatkuvasti laajempia etuoikeuksia yksityishenkilöihin nähden. Ennestään on jo tuttua, että erityisesti suuryritykset voivat tehdä mitä vaan ja selviävät aina rahalla, jota niiltä tietysti löytyy.

.eu-domaineja on muuten rekisteröity jo yli miljoona. Itse reggasin omani Network Solutionsin kautta, jonka palveluun olen ollut aina melko tyytyväinen. Ilmainen DNS-palvelin on näppärä - Ficoralta rekisteröidessä pitää pyörittää (kahta) omaa palvelinta. Varsinaisestihan .eu-domainit myöntää EURid.