Kenneth Falck's Blog

MythTV 0.19 Ubuntulle

Posted on 2006-03-29 by Kenneth Falck

blogimg/blog_98.jpg

Päivitin hiljattain kotipalvelimeni Ubuntuun ja käytin jonkin aikaa MythTV 0.18.1:aa, joka on varsin toimiva PVR-järjestelmä Linuxille. Tällä viikolla päätin päivittää MythTV:n 0.19-versioon, joka tuo mm. DVB-tekstitystuen YLEn kanaville ja monia muita parannuksia.

Kävipä kuitenkin niin, että jonkin epämääräisen nettiohjeen perusteella päivitin epähuomiossa MythTV:n uusimpaan svn head -versioon, joka alkoikin kaatuilla kerran päivässä. Onneksi täältä [thehunter.ws] löytyi ohje, miten MythTV:n 0.19 stable-version saa asennettua Ubuntuun. Ei muuta kuin poistamaan vanhat paketit ja stabiilit tilalle. Tietokanta ja asetukset näyttivät säilyvän pienestä downgradesta huolimatta.

Ei huvittaisi enää kertaakaan tehdä kanavahakuja, xmltv-konfiguraatioita ja tallennuspreferenssejä uudelleen. Varsinkin lempiohjelmien syöttäminen automaattitallennuksiksi kyllästyttää. Jonkun pitäisi kehittää XML-formaatti, jolla tallennuspreferenssit voisi tulostaa standardoituun muotoon ja ladata uudelleen mihin tahansa PVR:ään.