Kenneth Falck's Blog

Hakkerimatkailua Genevessä

Posted on 2006-02-14 by Kenneth Falck

blogimg/blog_94.jpg

Tiesittekö, että Sveitsissä toimii puolet suomalaisista sähköpistokkeista ja puolet ei? Maadoittamattomat nimittäin toimivat hyvin, mutta sukomalliset töpselit ovat hieman liian paksuja mahtuakseen sveitsiläiseen rasiaan. En ole koskaan ennen edes huomannut, että pistokkeiden paksuudessa on eroa...

Koska PowerBookin virtalähde on maadoitettu, ja kulutin jo toisen akkuni Helsinki-Kööpenhamina-Geneve-lennolla katsellessani War of the Worldsia, alkoi epätoivo hiipiä mieleen. Yritin ladata akkua kylpyhuoneen universaalista partakoneliitännästä, joka sallii paksummatkin pistokkeet, mutta sulake poksahti saman tien. Partakoneen johdon leikkaaminen ja kolvaaminen kiinni PowerBookiin ei sekään tuntunut hyvältä idealta..

Kuinka ollakaan, mukaan tullut AirPort Express koitui pelastukseksi. Siinä käytetty partakoneliitin käy suoraan sveitsiläiseen seinään, ja Applen käyttäjäystävällisyyden ansiosta kyseisen liittimen voi irrottaa ja vaihtaa PowerBookin virtalähteeseen maadoitetun paikalle! Tällaista käytettävyyseksperienssiä ei mikään PC-valmistaja tarjoa.

Tarinan ironia on siinä, että AirPort Expressillä ei ole täällä edes käyttöä, koska Ramada Park Hotellissa ei ole ethernet-verkkoa. Tarjolla on vain ökytuntihinnoiteltu prepaid WLAN, jota en vielä viitsinyt kokeilla, kun GPRS:kin toimii joten kuten. Taitaa olla niin, että langallista ethernettiä ei tulla enää hotelleissa näkemään. Harmi sinänsä, sehän mahdollistaisi aika hienot pay-tv- ja on-demand-palvelut.

PS. Kuka tietää mikä on Sveitsin pääkaupunki? Googlettamatta :-)