Kenneth Falck's Blog

WLAN-tukiasema taskussa

Posted on 2006-02-12 by Kenneth Falck

blogimg/blog_93.jpg

Olen lähdössä työmatkalle ja keksin ottaa kerrankin mukaan pienikokoisen WLAN-tukiaseman, ettei tarvitse aina vedellä verkkokaapeleita ympäri huoneita. Pienen googlettamisen jälkeen huomasin, että itse asiassa omistan sellaisen jo: jokunen vuosi sitten hankkimani AirPort Express toimii yhtä lailla Access Point kuin Client-moodissakin.

Olen käyttänyt AirPort Expressiä musiikin lähettämiseen olohuoneeseen, jolloin se toimii toisen WLAN-tukiaseman alaisuudessa. Pienellä konfiguraatiomuutoksella laite kuitenkin muuttuu itsenäiseksi tukiasemaksi, joka kytketään Ethernetiin ja verkkovirtaan.

Ominaisuuksiltaan se on aika yksinkertainen NAT/DHCP-reititin ilman hienoja palomuuritoimintoja, mutta matkusteluun se lienee aika sopiva. Laite ei ole ihan taskukokoa, mutta toisaalta aika näppärä pitää mukana, kun erillistä virtalähdettä ja sojottavia antenneja yms. ei tarvita.

Katsotaan onko käyttöä, vai onko kaikissa paikoissa jo WLAN valmiina...